Κυριακή 27 Μαΐου 2012

The Liarbirds


Οι “The Liarbirds” σχηματίστηκαν τον Σεπτέμβριο του 2002 στην Αθήνα από τον Βρετανό Jamie Byres (φωνητικά και κιθάρα), τους Γιώργο Δημόπουλο (φωνητικά και κιθάρα) και Άγγελο Κίκηρα(μπάσο), και οι δύο πρώην μέλη των Pillow, τον Κώστα Συνοδινό(πλήκτρα) πρώην μέλος των Matisse και τον Kall Nitsos στα Ντράμς.
Έκτοτε,έκαναν αρκετές εξαιρετικές live εμφανίσεις, αποκτώντας ένα δικό τους κοινό το οποίο τους προσέδιδε τον βαρύγδουπο χαρακτηρισμό “μια από τις καλύτερες ελληνικές μπάντες” και ανυπομονούσε για το πρώτο τους Long Play δίσκο.
To 2010 το συγκρότημα διαλύθηκε για να επιστρέψει μετά από ένα χρόνο δριμύτερο και να κυκλοφορήσει  το ντεμπουτο άλμπουμ  με τίτλο “Allegedly ” (που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει “Υποθετικά”).
οι Liarbirds απλώς και μόνο παίζουν μία πολύ όμορφη pop, Όχι, δεν θα ακούσετε κάτι που δεν το έχετε ξανακούσει (επιπλέον, κάτι τέτοιο είναι απίθανο να σας συμβεί σύντομα, αφού όλα, λίγο ως πολύ, έχουν παιχτεί), αλλά τι σημασία έχει; Τα τραγούδια τους χαρακτηρίζονται από συχνά υψηλού επιπέδου συνθέσεις και πραγματικά προσεγμένες ενορχηστρώσεις, που πολύ ομότεχνοί τους ανά τον κόσμο θα ζήλευαν, και φέρνουν στο μυαλό, χωρίς όμως να αποτελούν σε καμμία περίπτωση αντιγραφή, τους Beatles και Beach Boys. Δεν θέλουν να σε προβληματίσουν, να σε εντυπωσιάσουν με τις μουσικές τους ικανότητες ή τους δύσκολους, ποιητικούς στίχους τους, αλλά το μόνο που επιδιώκουν είναι να σου φτιάξουν το κέφι και να σε κάνουν να περάσεις ΚΑΛΑ ακούγοντάς τους, χωρίς όμως να παρουσιάζουν προχειρογραμμένες συνθέσεις και μελωδίες που θα ξεχαστούν 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου